Categorieën
Hoe kan je weten waar de kookzone zich bevindt op het werkblad?

Het systeem werkt met een geluidssignaal die een pieptoon laat horen wanneer u het apparaat aanzet en dat hoorbaar aangeeft welke brander u wilt gebruiken. Het piepen stopt wanneer uw pan verbinding maakt met de kooplaat. Er zijn echter andere opties die u met uw dealer kunt bespreken om de brander te lokaliseren. Een mogelijkheid is bijvoorbeeld om een kleine markering te laten aanbrengen op het werkblad.

Welke materialen kan ik gebruiken met Invisacook?

Keramische werkbladen goedgekeurd door Invisacook met een maximale dikte van 15mm.

Heb ik speciaal kookgerei nodig?

Compatibel kookgerei

Er zijn veel potten en pannen van inductiekwaliteit op de markt, maar de meest compatibele pannen voor de Invisacook zijn een volledig beklede roestvrijstalen pan met dikke magneetbodem.

Niet compatibel

Aluminium, volledig koperen of glazen kookgerei werkt alleen als ze een laag op de bodem hebben met magnetische eigenschappen. Veel fabrikanten zijn begonnen met het aanbrengen van een magnetische laag op de bodem van dat soort potten en pannen; het kan echter erg dun zijn en het duurt langer om op te warmen dan een hoogwaardige inductiepan.

Opmerking: gietijzeren pannen zijn inductie, maar ze worden extreem heet door het gehalte aan metalen erin en reflecteren een grote hoeveelheid warmte, wat na verloop van tijd niet goed zou zijn voor je aanrecht. Invisacook vraagt u dit type kookgerei niet te gebruiken wanneer u de Invisacook gebruikt. Testen op compatibiliteit Om te zien of een pot of pan compatibel is met uw inductiekookplaat, houdt u een magneet op de bodem. Als de magneet aan de onderkant blijft hangen, werkt het kookgerei op een inductiekookplaat. Als de magneet de pan zachtjes vastgrijpt, heb je er misschien geen goed succes mee op je kookplaat. Als er niet aan de magneet wordt getrokken, bevat deze niet de juiste metalen en genereert hij geen warmte.

Opmerking: Veel fabrikanten zijn begonnen met het aanbrengen van een symbool “compatibel met inductie” op de bodem van hun kookgerei of noteren de compatibiliteit op de verpakking. Het symbool ziet er vaak uit als een horizontale spoel.

Moet ik iets speciaals doen met mijn inductiekookgerei om het op mijn aanrecht te kunnen gebruiken?

Ja, koken op invisacook kan enkel in combinatie met een Invisamat. De Invisamat zorgt ervoor dat de pan niet rechtstreeks in contact komt met het werkblad en het langer koel blijft. Koken op Invisacook zonder Invisamat is niet toegestaan!

Kan ik dit product rechtstreeks bestellen en zelf installeren?

Nee, u kunt het niet zelf installeren, het moet worden geïnstalleerd door een gecertificeerde dealer. Bovendien is het geen plug-and-play-apparaat. Als u echter geen dealer bij u in de buurt heeft om het voor u te installeren, aarzel niet ons te contacteren.

Is er een speciale reiniging die moet worden gedaan aan het aanrecht waar het apparaat zich bevindt?

We raden u aan de juiste zorg uit te voeren, zoals aanbevolen door de fabrikant van het aanrecht.

Specifieke elektrische vereisten voor dit apparaat?

Ja, er is een 220/240V - 50/60Hz aansluiting vereist. Afhankelijk van het type toestel zijn er voorschriften voor de te voorziene bekabeling. Uw dealer kan u hier meer info over verschaffen. 

Wordt het aanrechtblad heet tijdens het koken?

Voor uw standaard korte kooktijd wordt het oppervlak niet zo heet. Voor uw standaard langere kooktijd wordt het oppervlak lauw. Als u echter eenmaal de kooktijd van ongeveer 10 minuten heeft overschreden, zal het oppervlak mogelijks wat warmer aanvoelen. Wees steeds voorzichtig tijdens het koken…een hete vloeistof in een kookpan kan gevaarlijk zijn.

Invisacook onzichtbare kookplaat

Het laatste nieuws
van Invisacook

Op de hoogte blijven van het reilen en zeilen bij Invisacook? Abonneer je op onze nieuwsbrief.